astazi despre el - omul frumos - #Dan Puric

Il urmaresc de ceva vreme in emisiuni televizateș il citesc in cartiș redescopar omul frumos in cuvintele de margaritar pe care le rosteste si pe care le asterne pe foile de hartie. El este Dan Puric. Il citesc cu interes din 2014 de cand am aflat ca este nascut in aceeasi zi cu copilul nostru.
In 2008 imi pica in maini un volum scris de marele OM - "Cine suntem" - un volum cu putine file, dar, cuprinzator, le zice bine. Plus ca, dupa terminarea cartii, inca iti mai vin in minte unele pasaje. Recomand cartea cu drag. Se citeste usor si, totodata ti se face pielea de gaina la sentimentele pe care ti le trezeste. De citit!
Marcat de moartea primului fiu, apoi de pierderea celor doi parinti, Dan inca scrie si imi incanta vazul, auzul si mirosul, miroase a speranta..pentru noi toti, tinerii acestia frumosi si dornici de viata. Il iubesc pentru tot ce scrie, il iubesc pentru ca a trait in copilarie la fel ca mine, rupt de libertatea naturii, dus in caminele comuniste unde doar puteai sa speri ca nu te vei  mai intoarce.. durerea a transformat-o in viata frumoasa, in randuri margaritar si te face sa vrei sa-l cunosti personal.
 
Fotografia nu imi apartine)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

fa music vibe sau copilaria anilor 90

Rapane in sos cu vin de sfecla rosie, unt si usturoi

#dove-edit stiintific