Perspective - Principiile unui stil de viata sanatos


De-a lungul timpului (si a fost destul) am observat ca, daca suntem ordonati cu mesele, cu meniul zinic, cu hrana pentru trup, asa cum suntem organizati in gandire, orice celula din corp ne multumeste, starea de bine ne urmareste si viata ne este mai frumoasa.
Astazi, vin sa va prezint un stil de viata, o metoda simpla de a ne hrani.
Nu este greu, este, mai degraba, imperios necesar sa ne organizam si sa impartim ziua, astfel incat, sa respectam, atat regula celor trei 8 si, regula bunului simt.
Mancam de 5 ori pe zi, trei mese si doua gustari: orele 7:00, 10:00, 13:00, 16:00 si 19:00. Dupa orele 19:00 nu mai mancam absolut nimic. Putem sa bem doar apa, apa plata sau un ceai neindulcit. Masa va dura maxim 30 minute, nu mai mult.
O regula sfanta: nu consumam apa in timpul meselor. Nu consumam sucuri carbogazoase.
O sa dau exemple de cateva meniuri pentru fiecare masa in parte.
Orele 7:00
Este de preferat sa se consume proteine+grasimi+carbohidrati+fibre
(ex.oua.fierte+cascaval/branza+unt+paine+un ceai neindulcit sau o cafea);
Orele 10:00
Gustarea este compusa din ceva mic, ce poate fi consumat din doua-trei imbucaturi
(ex. doi biscuiti cu un ceai, o mica napolitana, ori fructe - capsune, mar, cirese etc cantitate mica);
Orele 13
Este considerat pranz - mancam o supa sau o ciorba cu un fel doi compus din proteina si fibre: carne fripta, fiarta, coapta, ne ferim o perioada de prajeli si fibra din salate un castron mare cu orice fel de salata cu ulei, eu folosesc ulei de samburi de struguri si suc dintr-o jumatate de lamaie;
Orele 16:00
Gustarea aceasta nu ar trebui sa mai contina fructe (eu, pentru ca, dupa 6 zile am vazut ca nu scad in greutate, am mancat fructe, dar nu zilnic si este bine) de preferat un desert mic sau 10 migdale crude sau nuci sau seminte de floarea soarelui sau alune de padure crude;
Orele 19:00
Este considerata cina care cuprinde jumatate din cantitatea de proteina de la orele 13:00 si fibra jumatate din salata de la pranz sau altceva mai usor: peste fript sau fiert. 
Pe tot parcurdul zilei, este de preferat sa consumam apa, cat mai multa apa plata. 
Daca este cu putinta efectuarea activitatior sportive, cu atat mai bine, daca nu, cei care locuiti la bloc, urcati si coborati treptele de 2-3 ori, veti avea alt tonus, credeti-ma!
Bun!
Orice alte intrebari sau solicitari, mi le puteti adresa la aceasta postare. 
Voi posta zilnic meniul meu pentru a vedea cat de usor este sa ne organizam. 
Va propun sa va setati o alarma la orele mentionate pentru a va putea anunta momentul mesei. Daca sarim o masa, nu este o tragedie, numai ca, pentru a nu obliga corpul sa faca depozite, este bine sa-i dam sa man nce cat de putin, chiar si in momentele cand nu avem timp sa mancam, la aceste ore prestabilite.b Distanta intre mese trebuie sa fie de 3 ore. Daca lucrati noaptea, incercati sa mutati mesele acestea pe timpul noptii, desi, corpul, noaptea, are nevoie de odihna. 

Era sa uit! Reduceti pe cat posibil alimentele procesate, de zahar, carbohidrati albi sau rafinati si de alcool. Sa tinem cont ca avem un mecanism foarte bine pus la punct care stie ce sa faca atunci cand "combustibilul" este de buna calitate, altfel, la fel ca si motorul unei masini, ii dai carburant de buna caitate, merge struna, ii dai altceva, incepe sa scartaie, asa si noi, mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam. In plus, am mai zis-o si o repet: gustul, placerea este doar pe limba in cele patru puncte cardinale ale limbii, atat! in gura e placere, mai jos e durere! Atentie la ce consumam! Bine?!
Sunt la ziua 5 astazi, am vrut sa testez inainte de a imparti cu voi informatia si rezultatele. 
Sanatate si bucurii din plin!

ATENTIE!
Aceste sfaturi nu sunt avizate de un medic, de aceea, daca suferiti de anumite afectiuni, va rog sa cereti sfatul unui medic inainte de a adopta acest stil de viata.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rapane in sos cu vin de sfecla rosie, unt si usturoi

fa music vibe sau copilaria anilor 90

#dove-edit stiintific