am fost acolo...

Anul acest concediul ni l-am petrecut pe fuga. A fost frumos ca am parcurs aproximativ 3000 km impreuna si asta m-a facut sa fiu mai relaxata.
Nu am facut rezervare, am zis ca vom gasi ceva sa ne placa, nu ne lasa Romanica noastra, in luna de foc a concediilor, luna august, fara un loc de cazare. Zis si facut. Pornim la drum. Prima oprire - Poiana Marului, judetul Caras Severin. Am ales zona aceasta pe motiv ca, in Retezat, unde ne doream sa ajungem, nu am gasit o pensiune care sa satisfaca nevoile celor doua familii care ne insoteau, asa ca, am sunat la cel mai bine cotat hotel din statiune, am rezervat si ne-am deplasat spre frumoasa statiune, insa, mare ne-a fost uimirea sa vedem un hotel de trei stele. Ei bine, nu era nici de o stea. Imi pare rau ca am stat o noapte acolo. Micul dejun era inclus in pretul camerei matrimoniale, de 150 lei, dar, noua ni s-a spus ca, stand doar o noapte nu vom putea lua micul dejun, ci doar un ceai....care, desi l-am acceptat, avea un gust oribil. Scuze, dar nu pot sa va dau o nota de trecere, asa ca, evitati pe cat posibil acest hotel. Camera in care am fost cazati, camera 2, ne-a "surprins" cu un miros de aer inchis, un miros de tigara, iar de la baie mirosea a mucegai, o umezeala greu de suportat. La telefon am anuntat ca daca ne va placea, vom sta cel putin 3 nopti, dar, la cum arata camera, ne-am razgandit. Gazdele hotelului, doi tineri care erau si bucatari si ospatari si receptioneri si manageri, ne-au spus ca mancare nu au pentru ca doar ce au deschis dupa o perioada de concediu in plin sezon de solicitare....
Mocheta camerei era imbacsita, patura ce acoperea patul era patata, cearceaful de pat era gusat si umed, pernele foarte incomode.
La baie, cadita de dus plina de rugina, baia minuscula.
Intrarea in hotel era pavata cu gresie sparta, cu cateva scaune decojite, cu perne decolorate de soare, o atmosfera de hotel parasit.
La masa de seara am incercat sa comandam ceva de mancare, dar din meniu lipseau multe feluri de mancare, asa ca, ce sa alegi pentru copilul din dotare? Cartofi congelati, prajiti? Cu snitel sau un gratar de pui? Atat aveau. La masa vecina, un cuplu cu un copil tocmai incercau sa manance ceea ce am descris mai sus. Mi-au spus ca aveau mari asteptari de la un hotel cu restaurant de 3 stele. Dar, au plecat dezamagiti, plus ca, nu erau cazati aici.
Imi pare rau ca am inceput cu stangul concediul anului 2017. Pe o scara a valorilor aleasa de mine, de la 1 la 13, mai mult de nota 4, nu pot sa ofer. Cu indulgenta... Deci, nu Hotel Poiana Marului din statiunea cu acelasi nume, din judet Caras Severin.
Statiunea incanta cu peisaje frumoase de munte, cu foioase si conifere, un ecou pe care rar il auzi, cu oameni primitori si zambitori. Pacat de experienta aceasta neplacuta pe care cu siguranta nu o vom uita...

si un pupic de la magarus 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rapane in sos cu vin de sfecla rosie, unt si usturoi

fa music vibe sau copilaria anilor 90

#dove-edit stiintific